Johanna Solstrand tildelt Drømmestipendet 2017!

Drømmestipend 2017

Skuespiller og mangeårig kulturskoleelev Johanna Solstrand er tildelt Drømmestipendet for unge lovende utøvere.

I Fet har vi mange dyktige kulturutøvere, ungdom fra Fet har flere år fått tildelt Drømmestipendet. I år fikk vi igjen gleden av å dele ut Drømmestipendet .Utdelingen fant sted under Flomdagene20.mai, og ble delt ut av kultursjef Daniella van Dijk-Wennberg og Tone Prestegård Eriksen, leder av fast utvalg for kultur og fritid.

Drømmestipendet består av stipender à 10 000 kroner - til sammen én million kroner. Stipendordningen er et samarbeids­prosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipend­utdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer...

I år gikk Drømmestipendet til Johanna Solstrand for teater.
Johanna har vært elev i  Fet kulturskole siden 2004. Hun har bokstavelig talt slitt ut sine sko i gangene på kulturskolen. Hun har vært medlem av Fetsund barne- og ungdomskor i en årrekke, vært elev på sang i mange år og vært elev i forskjellige dansegrupper. Hun har også rukket en kort karriere på piano og klarinett mens hun var innom våre dører.

Johanna går i dag i 2. klasse på Lillestrøm vgs dramalinja. Hun har vært en fast  deltaker  på UKM Fet siden hun var 10 år, og har gått videre til fylkesmønstringen flere ganger. Hun er en aktiv og synlig jente, og vi har sett henne i mange flotte musikalnumre og sangoppdrag både lokalt og utenfor vår kommune. I vår var  hun å finne i Cabaret-oppsetningen til Kulturskolen i Lillestrøm kultursenter.
Vi er veldig stolte av Johanna og gratulerer så mye med tildelingen av Drømmestipendet!

Mange roller og opptredner
På Lillestrøm vgs har hun vært med i Lampito i «Lysistrata» av Aristofanes i 2016 og spilt Solveig i «Utenom og hjem » som er en moderne versjon av Peer Gynt (februar 2017). I 2015 spilte hun Julie i «Juleskurken» på Lillestrøm kultursenter ,og hun var med i barnehjemsbarn-ensemblet i «Annie» på Folketeateret i Oslo i 2013.Hun spilte hovedrollen i musikalene «Annie» med  barne- og ungdomsteateret «Tut og Kjør» i 2012. To ganger har hun fått talentstipend fra UKM Akershus. Hun har også opptrådd på oppvarming før NRK-sending i Spikersuppa i forbindelse med VM i skiskyting (2016).

 

Kontakt oss

Kulturbygget, Kirkeveien 97, 1900 Fetsund
(Over svømmehallen på Østersund u.skole)
Postadresse: Postboks 100, 1901 Fetsund
Tlf.: 63 88 61 00/ 90 11 42 76
kulturskolen@fet.kommune.no