Kulturprisen 2016 Herborg Wahl

Kulturprisen 2016 til Herborg Wahl

Herborg Wahl mottok i kommunestyret 12. desember Fet kommunes kulturpris 2016.
Gratulerer!

Hvert år tilfaller det Fast Utvalg for Kultur og Fritid å velge, ut fra de innkomne nominasjoner, den som tildeles Fet kommunes kulturpris.
Vinneren av kulturprisen 2016 ble nominert av Jorunn Apeland i Fet Husflidslag.

Herborg Wahl viser en uvanlig god evne til formidling av en viktig kulturarv. Hun er en ildsjel når det gjelder a ta vare på noen av de gamle tekstile teknikker. Hun har vist et utrettelig innsats og et stort engasjement.

Det er formidling for å bevare som er hennes anliggende. Hun formidler sine kunnskaper i form av bøker, foredrag, kurs, utstillinger, opplæringsfilm, intervjuer, og seminarer. Wahl behersker selv mange håndverk, men spesielt nevneverdig er de tre teknikkene sprang (bregding), nupereller og broderi hvor hun har lagt ned ekstraordinær innsats for bevaring og formidling.

Arbeidet hennes er en viktig del av norsk kvinnehistorie og har nådd ut i verden. Bøkene hennes er blitt etterspurt og solgt bla i Canada, Tyskland og Tsjekkia.
Sommeren 2016 var hun drivkraften bak et internasjonalt seminar i Fetsund i sprangteknikken. Seminaret samlet interesserte fra alle landsdeler og hadde innledere fra Praha og Canada. Høsten 2016 reiste hun til Praha for bl.a. a drøfte samarbeid med europeiske tekstilmiljøer om bevaring og formidling av sprangteknikken.

Herborg Wahls omfattende  kunnskaper, entusiasme og formidlingsevne er kilde til stor inspirasjon, og hun har gjort seg vel fortjent til kulturprisen.
Prisen er i år et kunstverk av Yvonne Wartiainen.

Tips en venn  Skriv ut