Legevakt

I legekontorenes åpningstid skal alle kontakte sin fastlege, det vil si legekontoret legen jobber ved. De skal da vurdere alvorlighetsgraden og tilby time for konsultasjon ut fra det og innen rimelig tid.

Den interkommunale legevakten i Lillestrøm, Nedre Romerike Legevakt, er legevakt for de som bor og oppholder seg i Fet kommune. Legevakten tilbyr hjelp til de som opplever akutt sykdom, skade eller krise. På Legevakten prioriteres de sykeste pasientene først, og dette vurderes ut fra et standard som brukes over hele landet.

Hvis du har behov for øyeblikkelig hjelp på dagtid, skal du kontakte legekontoret til din fastlege. Det er fastlegen som har ansvar for å gi øyeblikkelig hjelp til sine listepasienter på dagtid. Legevakten skal kontaktes ved behov for øyeblikkelig hjelp utenom legekontorets åpningstider (på kveld, natt og helligdager).

De som oppholder seg i Fet kommune og er i behov av øyeblikkelig hjelp, men ikke har fastlege her, kan ta kontakt på legevakten for hjelp også på dagtid.

Kontaktinfo legevakt:

  • Ring 116 117 (nasjonalt legevaktnummer)

  • Hvis du er utenfor legevaktsdistriktet, og trenger å komme i kontakt med Nedre Romerike legevakt, ring 66 93 66 93.

  • Ved livstruende sykdom eller skade ring 113.

Tips en venn  Skriv ut