Ny prosjektleder ansatt: Vi skal sette nye Lillestrøm kommune på kartet!

Trine Myrvold Wikstrøm foran fellesnemnda

- Nye Lillestrøm kommune vil med større tyngde sette Nedre Romerike på kartet og jeg gleder meg til dette arbeidet. Det sier nyvalgt prosjektleder for Lillestrøm kommune, Trine Myrvold Wikstrøm.

I fellesnemndas møte den 20. desember ble det vedtatt at Myrvold Wikstrøm ansettes som rådmann i Lillestrøm kommune og fungerer som prosjektleder frem til 1. januar 2020.    

 

-  Vi er helt trygge på at vi har ansatt en god rådmann for den nye kommunen og som vil fungere som en utmerket prosjektleder de to neste årene, sier ordfører i Sørum, Marianne Grimstad Hansen, som har ledet ansettelsesutvalget. 

Trine Myrvold Wikstrøm er utdannet jurist med bakgrunn fra departementene før hun startet i kommunal sektor for 20 år siden. De siste 18 årene som leder, deriblant som rådmann i både Fet og Skedsmo.  

Innbyggerne er viktigst Trine Myrvold Wikstrøm mottar blomster.jpg
- Jeg er selv romeriking og vil at vi skal bygge en kommune som er attraktiv og god å bo i for alle. Det er det viktigste for meg, sier prosjektlederen.  

Fra 1. januar 2018 vil arbeidet med å slå sammen Fet, Skedsmo og Sørum starte for fullt. 

-  Innbyggere vil merke at det vil komme mye informasjon og at det vil arrangeres flere felles kulturbyggingstiltak for innbyggerne i dagens tre kommuner. Innbyggerne vil også merkes at arbeidet er i gang når de politiske partiene slåes sammen, sier hun.

Hun mener at i det daglige vil man nok merke arbeidet forholdsvis lite, da de store tjenestene som oppvekst, helse og omsorg skal bestå og levere tjenester som i dag.  

Store utfordringer med sammenslåing 
- Arbeidskapasiteten hos alle som skal delta i prosjektet, er et av prosjektets store utfordringer. De ansatte som skal bygge den nye kommunen, har allerede en 100 prosents stilling hvor de skal opprettholde en tjenesteproduksjon i en kommune allerede. Dette vil bli en krevende prosess hvor det er særdeles viktig å ha en god dialog mellom partene, understreker Myrvold Wikstrøm. 

Ser fram til arbeidet 
Den nye prosjektlederen sier at hun har stor tro på dette prosjektet. - For meg er dette er drømmejobb. Det er ikke ofte man får muligheten til å bygge en helt ny kommune.

Kontakt oss

Rådhuset, Kirkeveien 85
Tlf 63 88 61 00