Krafttak mot kreft, ØUS 2018

Samlet inn nesten 50 000 kroner til krafttak mot kreft!

På Østersund Ungdomsskole har du mulighet til å velge valgfaget «Innsats for andre». I prosjektet «Krafttak mot kreft» har elevene samlet inn 47.511 kr (!) gjennom aktiviteter som kantinedrift, flaskepant, bøssebæring, vaskejobbing og kaffesalg. Vi bøyer oss i støvet for elevenes innsats!

31 elever i 9.trinn på Østersund har gjennomført et 4-ukers samarbeidsprosjekt med Kreftforeningen. "Vi er 31 entusiastiske elever på 9.trinn som har valgt valgfaget Innsats for andre. I dette valgfaget fikk vi et oppdrag som gikk ut på at vi skulle samle inn penger til forskning mot kreft for kreftforeningens krafttak mot kreft. Før vi startet fikk vi besøk om en som jobbet i kreftforeningen og informerte oss om oppdraget og hva kreftforeningen jobber med."

Mange kreative tiltak
"Vi holdt på med dette i 4uker. Et tiltak var at hele klassen gikk med bøsser en kveld. Vi gjorde andre sosiale tiltak for å få inn penger. Mange av oss var kreative og fant løsninger for å få inn penger til Krafttak mot kreft, som f.eks. kantine, pante flasker, vaske og selge kaffe ved togstasjonen." 

Gøy å hjelpe andre
«De fleste syntes dette var veldig gøy og var veldig positive til prosjektet. Det er jo alltid gøy å hjelpe folk som ikke har det så bra. Mange medelever, voksne og lærere var positive og støttet saken. Vi fikk tilsammen 47 511kr. og takker for støtten og hjelpen. Dette har vært en fin opplevelse.»

Elevene er nå i gang med et nytt prosjekt som er Unicef-Runden. Denne runden er for å skaffe utdanning til barn i Mali.

Her kan du lese mer om prosjektene på elevenes egen hjemmeside, Fetskolene.net

Tips en venn  Skriv ut

Kontakt oss

Postadresse: 
Postboks 100, 1901 Fetsund

Besøksadresse: 
Rådmannskontoret,
Kirkeveien 85, Fetsund
Tlf.: 63 88 61 00