Smittsom hjernehinnebetennelse blant russ - oppdatert informasjon om vaksine

Russ

Etter at en jente fra Ullensaker fikk påvist smittsom hjernehinnebetennelse i helgen som var, har kommunene på Romerike jobbet tett for å tilby forebyggende behandling og vaksine til alle nærkontakter for å hindre smittespredning. Det har ikke vært noen flere tilfeller av hjernehinnebetennelse, melder Kommuneoverlegen i Fet.

Vaksinering mot hjernehinnebetennelse.

Alle som har vært fysisk tilstede på de tre aktuelle russebussene:

Club House,

Castle Club

Manhatten

- disse anses som nærkontakter, og er bedt om å ta kontakt med nærmeste legevakt for forebyggende behandling med antibiotika. De som ikke er vaksinert fra tidligere, skal også ha gratis vaksine. Er man nærkontakt, men ikke har fått vaksine kan man møte opp:

Fredag 9.mai

Kl. 10.00

På Vaksinasjonskontoret på Rælingen Rådhus

Dette er en vaksinering for de som kan ha hatt kontakt med smittekilden (nærkontakter). De som har vaksine mot hjernehinnebetennelse fra tidligere trenger ikke ny vaksine.  Hvis du ikke har fått antibiotikabehandling, kan du få dette samtidig med vaksinen.

Russen oppfordres til å ikke utsette seg unødvendig for hard festing med lite nattesøvn og stort alkoholinntak. Dette svekker kroppens immunforsvar. Man bør heller ikke drikke av samme flaske.
 
Dersom noen opplever feber og dårlig almenntilstand, oppfordrer kommuneoverlegen befolkningen til å ta kontakt med legevakt.