Vellykket Kulturflom i Fetsund sentrum 20.mai 2017

fellesnummer dans og korps

Lørdag 20. mai fylte vi sentrum med kultur! I løpet av dagen var det konserter fra scenen i stasjonsparken i Fetsund sentrum, og det var mulig å kjøpe seg noe godt å spise. Det var også stands og annen moro i sentrum denne dagen.

Lørdag 20.mai  var det arrangementer i Fetsund sentrum, Kulturflom, der unge utøvere fra Kulturskolen fylte sentrum med musikk, dans og kunst. Kunstprosjektet «Bil med stil» var et veldig populært innslag.  Det var en gammel bil som kulturskolens kunstelever transformerte til et fantastisk  kunstverk i løpet av dagen.I tillegg fikk Fet kommune også i år gleden av å deleut  Drømmestipendet, denne gangen til  Johanna Solstrand for teater.

Aktiv kulturskole
Fet kulturskole var nærmere 300 elever aktive denne dagen med dans, musikk og kunstworkshop. På Herredshuset var det kunstutstilling med elevarbeider, den ble åpnet fredag 19.mai og ble godt besøkt i løpet av helgen.

Korps og kor
Fet skolekorps stilte med konsertinnslag, både med aspirantkorps, juniorkorps og hovedkorps.  Korpset presenterte noe av det de holder på med. I år var det et spennende prosjekt der alle korpsets musikanter spilte samtidig- og mange av kulturskolens dansere danset til innslaget ”Glow”! Det ble en stor og flott avslutning på årets Kulturflom.Fetsund barne- og ungdomskor stilte med sine 60 korsangere fordelt på aspirant- junior-, barne og ungdomskor. I tillegg var Fet vokalgruppe og MIX med på konsertene.Tidlig på dagen var det flere band som er i ilden. Alle instrumentgrupper i kulturskolen var også representert denne dagen.

Fjerde året
Flomdager Fetsund ble arrangert for fjerde gang dette året. Navnet har sin bakgrunn i vannstanden i Glomma om ofte nærmer seg sitt høyeste nivå på denne tiden.  Det var den i alle fall i 2014 da kulturskolen måtte utsette Ribbungspillet pga økende vannstand.  Vannet er viktig for identiteten til innbyggerne i Fet. Elva ha vært viktig i generasjoner. Navnet Fet kommer av «grønn slette ved en elv». Når våren kommer, kommmer varmen, kommer vannet – og i år kommer også kulturflommen.

Initiativtaker og koordinator til Flomdager Fetsund er kulturenheten i Fet  Kommune.Tusen takk til alle som var med å bidro til flotte Flomdager!

 

 

 

 

Kontakt oss

Kulturbygget, Kirkeveien 97, 1900 Fetsund
(Over svømmehallen på Østersund u.skole)
Postadresse: Postboks 100, 1901 Fetsund
Tlf.: 63 88 61 00/ 90 11 42 76
kulturskolen@fet.kommune.no